Scroll to top

Vi utför stenskottslagningar och bilglasbyten åt alla försäkringsbolag.

> Bilglas, byten & lagning

Vi utför stenskottslagningar och bilglasbyten åt alla försäkringsbolag. Vi sköter kontakten med ditt försäkringsbolag. Kontakta oss för att boka tid. Ha ditt registreringsnummer tillhanda. Självrisken vid vindrutebyte kan du se i försäkringsbrevet från ditt bolag. Är du osäker kontakta oss så hjälper vi dig att ta reda på självrisken.

Nyare bilar har mycket utrustning som sitter i vindrutan. Vi har kalibreringsverktyg och utbildning att utföra även dessa vindrutebyten.  Vanligtvis kan du få tid för byte samma vecka.

Vi har personal som har 45 års erfarenhet av vindrutebyten. Vi har bra kontakter att få fram rutor för veteranbilar och amerikanare. Välkommen med din förfrågan!

Certifierad bilglasmästare - Länsförsäkringar

Sedan 2011 certifierar Länsförsäkringar årligen sina bilglasmästare. Det är hårda krav och vi har blivit godkända alla år.

Vi har inga standardmått utan tillverkar varje parti till varje enskild kund.

> Inglasning uterum

2000 konstruerade Ove Thuré tillsammans med tre andra glasmästare ett eget system för skjutpartier och inglasning av uterum. Vår storsäljare. Vi glasar årligen in mellan 70-100 uterum. Att denna produkt säljs så bra tror vi är att vi håller en jämn prisnivå med stora kedjor trots att vi specialtillverkar varje enskilt parti. Vår främsta produkt är partier med enkelglas 4mm, men vi har även ett system med isolerglas utan bruten köldbrygga.

Vi lagerhåller profiler i vitt och natur, men med pulverlack kan man få den färg man önskar.

Vi har inga standardmått utan tillverkar varje parti till varje enskild kund. Vilket passar utmärkt till befintliga verandor men även vid nybyggnation då du inte önskar snickra efter standardmått. Inkom med ungefärliga mått så får du ett prisförslag. Bor du i kommunen och är nöjd med priset så kommer vi ut och måttar innan produktion. Leveranstiden beror på den arbetsbelastning vi har, men en vanlig ledtid från beställning till leverans är 4-5 veckor. Vi kan även erbjuda montering i närområdet.

Har du önskemål med vinterbonad veranda så kan vi lösa även det genom att vi är återförsäljare för system med isolerglas även med bruten köldbrygga. Vi har stor kunskap och erfarenhet om inglasningar så välkommen att bolla din idé med oss.

Vi utför det mesta man kan tänkas att ett glasmästeri kan erbjuda.

> Övriga glasmästeritjänster

Vi utför det mesta man kan tänkas att ett glasmästeri kan erbjuda. Vi utför reparationer, säljer och monterar glasräcken, duschlösningar men även andra designglaslösningar.
Vi säljer även fönster från en fabrik i småland som heter Sunnerbo samt monterar aluminiumpartier.
Hör med oss innan du inleder ditt nästa projekt så kan vi titta på vad vi kan göra för att hjälpa dig.

Besök oss på öppettiderna eller hör av dig

> Kontakta oss & hitta hit

> Kontakta oss:

  • Mälbyn 110, 747 91 Alunda

  • 0174 - 104 16

  • malbyglasab@telia.com

Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar, om vi inte nås per telefon går det även bra att maila så återkommer vi så fort vi kan.

> Öppettider:

  • Vardagar: 07.00 - 16.00

  • Helgdagar: Stängt

Avvikande öppettider kan förekomma runt storhelger och semestrar. Besök vår facebook-sida för annonsering om tillfälliga ändringar av öppettiderna.

> Hitta hit:

© 2020, Mälby Glas AB – Alla rättigheter reserverade.

/// Hemsida skapad med av MH MEDIA AB ///